Afirmația lui Bill Gates care a șocat o lume întreagă: ce se va întâmpla cu criza energetică. De ce e bine să suferim de frig acum

de: Ozana Mazilu
24 10. 2022

Bill Gates și-a spus părerea despre criza energetică. Această părere a șocat lumea întreagă.

Omul de afaceri admite că un plan este absolut necesar. Magnatul american Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, are obiceiul de a face predicții despre viitorul tehnologiei și al societății globale.

Bill Gates spune că mai bine suferim acum, decât în viitor

Viitorul telefoanelor mobile și viitorul muncii sunt doar câteva dintre ele. Totuși, recent, într-o conversație cu CNBC, Gates a îndrăznit să facă câteva predicții despre criza energetică. Pentru cofondatorul Microsoft, criza pe care o suferă Europa din cauza penuriei de energie „este bună pe termen lung”, pentru că „oamenii nu vor dori să depindă de gazul rusesc”.

Cu toate acestea, el însuși a recunoscut că a greșit să creadă că această tranziție va fi mai rapidă. În schimb, Bill Gates a spus că, în opinia sa, acest lucru va dura cel puțin trei decenii. În comentariile sale, Gates a subliniat că mulți oameni sunt dependenți de ceea ce consumăm și lumea noastră se învârte în jurul consumului, așa că schimbarea nu se va produce „radical”. Prin urmare, este nevoie de „un plan de accelerare a procesului”.

Soluția lui Bill Gates: să nu marginalizăm țările în curs de dezvoltare. Dar în ce ar consta acest plan? Pentru Bill Gates, este important ca noile tehnologii să creeze „energie curată”, dar să facă acest lucru fără a marginaliza țările în curs de dezvoltare.

„Trebuie să ajutăm oamenii să se adapteze la noile circumstanțe prin finanțarea industriei”, a adăugat el.

Gates și-a făcut apariția la Energy Summit-ul desfășurat în orașul său natal, Seattle, și organizat de fondul său de risc Breakthrough Energy. La summit, Gates a spus că el și mulți investitori nu au găsit companii în care să investească în 2015.

Cu toate acestea, îngrijorarea lor a dispărut deoarece acum lucrează cu peste o sută de companii axate pe alternative de carne, conservarea energiei sau clădiri eficiente din punct de vedere energetic, printre alte inițiative.